ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΕΝΕΣΙΜΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Πρόκειται για προηγμένη θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιούνται Αυτόλογοι Αυξητικοί Παράγοντες από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (PRP).

Κατά τη μέθοδο λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή (περίπου 10 ml) και αφού υποστεί επεξεργασία εγχύεται τοπικά στο σημείο της βλάβης.

Το ειδικά επεξεργασμένο και εμπλουτισμένο πλάσμα (Platelet Rich Plasma) περιέχει μεγάλο αριθμό κυττάρων όπως βλαστοκύτταρα και ενεργοποιημένα αιμοπετάλια καθώς και ενδογενείς πρωτείνες που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors).

Η έγχυση του στην περιοχή της βλάβης οδηγεί στην ταχεία αποκατάσταση της, λόγω της υψηλής επουλωτικής, αναγεννητικής και επιδιορθωτικής δράσης των παραγόντων που περιέχει.

Η μέθοδος έχει ευεργετική δράση σε μεγάλο αριθμό παθήσεων και αθλητικών κακώσεων όπως:

  • Τενοντίτιδες και τενοντοπάθειες (επικονδυλίτιδα αγκώνα, τενοντίτιδα αχιλλείου, επιγονατιδικού, οπισθίων μηριαίων, υπερακανθίου του ώμου κ.α.)

  • Παθήσεις του Αρθρικού Χόνδρου (Χονδροπάθεια επιγονατίδας, χόνδρινες βλάβες αρθρώσεων, αρχόμενη αρθρίτιδα κ.α.)

    Μυικές θλάσεις

  • Συνδεσμικές κακώσεις (διαστρέμματα αρθρώσεων, κακώσεις συνδέσμων του γόνατος, ρήξη πελματιαίας απονεύρωσης κ.α.)

    Η μέθοδος εφαρμόζεται στο ιατρείο, δε χρειάζεται προετοιμασία, δεν υπάρχουν περιορισμοί μετά την εφαρμογή της και δεν παρατηρούνται επιπλοκές (πρόκειται για προϊόν του ίδιου του οργανισμού).

Comments are closed.