ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΟΝΑΤΑ

Η ψηφιακή τεχνολογία εξασφαλίζει τεράστια οφέλη σε χρόνο και ταλαιπωρία .

Η ολική αρθροπλαστική  είναι η επέμβαση  για την οριστική   αντιμετώπιση της προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας του γόνατος. Πρόκειται για μία επέμβαση κατά την οποία αφαιρούνται τα φθαρμένα τμήματα της άρθρωσης και αντικαθίστανται από πρόθεση που αποτελείται από τιτάνιο και πολυαιθυλένιο.

Στο τμήμα Ψηφιακής Επανορθωτικής Χειρουργικής Γόνατος στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ο ορθοπαιδικός χειρουργός Αναστασόπουλος Στέφανος και η ομάδα του εκτελεί την  επέμβαση αυτή με τη βοήθεια ενός προηγμένου ψηφιακού συστήματος πλοήγησης CAS , το οποίο εξασφαλίζει πλήθος πλεονεκτημάτων, όπως περιορισμένο πόνο, ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρό χειρουργικό χρόνο,ελαχιστοποίηση επιπλοκών και εγγυάται άμεση κινητοποίηση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες,  ριζική εξάλλειψη του πόνου και μακροβιότητα του αποτελέσματος.

Οι ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, στην πλειοψηφία τους εμφανίζουν το πρόβλημα και στα δύο γόνατα. Μέχρι πρόσφατα έπρεπε να χειρουργηθούν στο ένα γόνατο και μετά από 4-6 μήνες να χειρουργηθούν και στο άλλο ,υποφέροντας όλο αυτό το διάστημα από τον πόνο του αχειρούργητου γόνατος.

Με την ολική αρθροπλαστική με ψηφιακή υποβοήθηση CAS εκτελείται η επέμβαση σε επιλεγμένους ασθενείς ταυτόχρονα και στα δύο γόνατα, με τεράστια οφέλη σε χρόνο και ταλαιπωρία.

Αυτή η δυνατότητα αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη και οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη μέθοδος προκαλεί περιορισμένη επιβάρυνση στον οργανισμό (απώλεια αίματος, επιπλοκές, πόνος) ,σε σχέση με  τις υπόλοιπες μεθόδους εκτέλεσης της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος.

Ήδη στο τμήμα  έχει εκτελεστεί ένας μεγάλος αριθμός “ διπλών “ επεμβάσεων με ψηφιακή υποβοήθηση  σε άντρες και γυναίκες, με ασφάλεια και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δείτε ασθενείς μετά από ολική αρθροπλαστική ταυτόχρονα και στα δύο γόνατα !

 

 

ΣYMMETOXH ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΗ

Από το Φεβρουάριο του 2012 βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη διεθνής μελέτη υπό την επίβλεψη του καθηγητή ορθοπαιδικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Bologna, Maurilio Maraccci, που αφορά τα αποτελέσματα της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με χρήση πλοηγού. Στη μελέτη αυτή συμμετέχουν χειρουργικές ομάδες από πολλές χώρες. Στην Ελλάδα επιλέγησαν πέντε (5) κέντρα αναφοράς με κριτήριο τον αριθμό των επεμβάσεων και τα αποτελέσματά τους. Η χειρουργική ομάδα του κ. Αναστασόπουλου Στέφανου στην Ευρωκλινική Αθηνών είναι η μόνη από τα πέντε (5) αυτά κέντρα που δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα

b1
Διαβάστε περισσότερα

 

Screenshot_8

Comments are closed.